Emésztési és anyagcserezavarok

Emésztési és anyagcserezavarok

Kategória: Emésztési és anyagcsere zavarok 2016-11-02-20:48

Rengeteg ember szenved gyomor- és emésztési problémáktól. Tünetei a hasi fájdalom, székrekedés vagy hasmenés, étkezések utáni puffadás.Állandó kísérője a rossz közérzet. A szokványos orvosi vizsgálatokkal általában szervi eltérés nem mutatható ki, oka nem állapítható meg.

Az ok a bélrendszerben keresendő. Ezért mi a probléma okának feltárására fektetjük a hangsúlyt.

Beleinkban 700 billió baktérium él, tízszer annyi, mint sejtjeink száma. Fontos feladatuk a vitaminok termelése ésimmunrendszerünk karbantartása. Az immunanyagok 70 százaléka a belekben termelődik. A bélrendszerben élő mikroorganizmusok összességét nevezzük bélflórának.

Ennek az óriási baktérium- vírus- és parazita-állománynak a számszerinti és fajtánkénti összetétele nagy hatással van egészségünk állapotára. A bélflórában élő baktériumok folyamatosan változnak, alkalmazkodnak a környezeti változásokhoz, a bevitt táplálékhoz, a klimatikus viszonyokhoz.

Mindenkinek kialakul saját egyéni bélflórája, amely optimális állapotban stabil.

Az évek múlásával azonban – különösen az egészségtelen táplálkozás, dohányzás, túlzott cukor- és alkoholfogyasztás, mozgásszegény életmód, fertőzések, antibiotikumok indokolatlan és szakszerűtlen használata, és nem utolsó sorban a stressz hatására – megbomlik a bélflóra egészséges egyensúlya, elszaporodnak a káros, szabad szemmel nem látható élőlények /mikrobák/. Az egészséges emésztés helyett „rothadás” megy végbe, ami jelentősen megnöveli a mérgező anyagok termelődését és felszívódását, és károsítja az immunrendszert.

Komolyan kell tehát venni a tüneti jelzéseket!  Időben kell felismerni a problémát, hogy kezelésével olyan súlyosabb betegségek kialakulását akadályozzuk meg, mint a neurodermatitisz, ekcéma, asztma, Chron-betegség, depresszió és még sok-sok más.

És ha ezek a betegségek már kialakultak, akkor is a kiváltó okokhoz kell visszanyúlni és a szervezet egészséges állapotát helyreállítani.

Hogyan segít a Dr. Losonczy koncepció?A legkorszerűbb diagnosztikai eljárásokra specializált külföldi laboratóriumokba kiküldött vér- vizelet- széklet- nyál és hajminták elemzéséből nyert adatok alapján pontos képet alkotunk emésztőrendszere állapotáról és annak alapján egyénre szabott terápiát dolgozunk ki. Olyan természetes anyagokat juttatunk a szervezetbe, amelyek elősegítik a jó és hasznos baktériumok arányának megnövekedését a károsak rovására.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Telefon: +36 20 616 0603