Oxigénterápia

Oxigénterápia, a magaslati levegő jótékony hatása

Sejtregeneráció gyorsan, kényelmesen, hatékonyan!

Számos krónikus betegség kialakulásában jelentős szerepe van annak, ha szervezetünkben eltolódik a szabadgyök-antioxidáns egyensúly. Daganatos betegségek, immunrendszerrel kapcsolatos elváltozások, zsírmáj, epekőbetegség, gyulladásos bélbetegség, vastagbélrák, allergia, krónikus fáradtság-szindróma, burnout, II. tipusu cukorbetegség, túlsúly lehet a következmény. Az izomerő, a látás csökken, az idegek teljesítménye és a bőr rugalmassága alábbhagy.

A szabadgyökök károsító hatása egész életünket végig kíséri. Fokozottabb termelődésük az öregedési folyamat velejárója.

A mitokondriumok (részletesebben: itt) fokozottan érzékenyek a szabad oxigéngyökök támadásával szemben.

Szabadgyökök az anyagcsere folyamán, természetes úton is létrejönnek, így az is természetes, hogy a szervezetünk kitermeli az ellenanyagot, az „anti-gyököket”, azaz antioxidánsokat.

Manapság azonban olyan mértékben terhelik szervezetünket a káros hatások, mint a stressz vagy a helytelen táplálkozás (rossz fogyókúra, túlzott fehérje és szénhidrát fogyasztás), a dohányzás (nehézfémek, mérgező elemek,), alkohol, légszennyeződés, stb. hogy a szervezet nem bírja az egyensúlyt fenntartani és túlsúlyba kerülnek a sejteket károsító, energiát elvonó szabadgyökök.  

Az Oxigénterápia rendszere a szervezetben először oxigénhiányt idéz elő majd nagy mennyiségű oxigént adagol. A két állapot periodikusan váltakozik. A váltakozó oxigéntartalom eredményeként a sérült mitokondriumok elpusztulnak, a rövid időre bekövetkező energiahiány pedig új, egészséges mitokondriumok gyorsított szaporodását generálja.

Sejtjeink rövid idő alatt regenerálódnak, megújulnak.

Az oxigénterápia

  • gyorsítja az anyagcserét,
  • fokozza a fizikai és mentális teljesítőképességet
  • javítja a közérzetet.
  • gyorsítja a méregtelenítést
  • serkenti a zsírégetést
  • stimmulálja a "jó hangulat"-hormonokat
  • erősíti a keringési és immunrendszert
  • fokozza a stressztűrő képességet
  • gyorsítja a laktóz lebontását
  • szabályozza a vércukor-szintet, csökkenti az inzulin-szükségletet

Ajánlott terápia:

Az átlagos kúra 4-6 hétig tart, hetenként 2-3 alkalommal. Első alkalommal a páciens 2500 méter magasságnak megfelelő oxigénadagot kap a 6. hét végére pedig már a 6000 méteres csúcsot ostromolja.

Az Oxigénterápia 10 alkalmas, egyenként 45 percig tartó élvezete 4 hetes alpesi tartózkodás hatásával hasonlítható össze.

A terápiát ajánljuk mindazoknak, akik vitalitásukat fokozni, közérzetüket javítani szeretnék. Kiválóan alkalmas arra, hogy a foglalkozással járó erős stressz hatását ellensúlyozza.

Jó szolgálatot tesz a lábadozóknak erőnlétük visszaszerzésére.

Aktív sportolók kiegészítő, egyúttal lazító foglalkozásként vehetik be edzéstervükbe.

Azok számára pedig, akik nem szeretnek vagy nem tudnak sportolni, de szeretnék élvezni a hegyvidéki levegő és a sport jótékony hatását, alternatívát kínál.

Próbálja ki a Dr. Losonczy magánklinikán!

Telefon: +36 20 216 0603; +36 20 215 5185

E-mail: info@dr-losonczy.hu

|